Metsästysseura Haukka
Ampumatoiminta

Ampumarata

Metsästysseura Haukalla on hyvin monipuoliset ja nykyaikaiset ampumaradat. Haukan maastossa sijaitsee liikkuvan hirven rata, luodikkorata, skeetin/metsästyshaulikon heittimet, trapheitin, villikarjurata ja pienoiskiväärirata. Ammuntaa on mahdollista harjoittaa arkipäivinä aamusta klo 21:een saakka, lauantaisin aamusta klo 18:aan saakka ja sunnuntaisin 12-21.

Seuran radoilla kilpaillaan melko aktiivisesti. Joka kesä järjestetään ainakin yhdet hirven ja luodikon katsastukset. Seurojen väliset mestaruudet ratkotaan vuosittain, niin kuin myös riistanhoitoyhdistyksen ja oman seuran jäsenten väliset mestaruudetkin hirvessä, luodikossa, metsästystrapissa ja metsästyshaulikossa. Lisäksi jo perinteeksi ovat muodostuneet ennen elokuun 20. päivää järjestettävät sorsa-ammunnat ja 1971 vuodesta ammuttu pyssymieskilpailu. Pienoiskiväärirata on ahkerasti Punkalaitumen Kunnon ampumajäsenten käytössä, jotka pääasiassa ovat myös Metsästysseura Haukan jäseniä. Villikarjurata on ollut muutaman vuoden hiljakseen, mutta rata on täysin toimiva ja mahdollistaa liikkuvan harjoittelun. Seuran maastossa on myös mahdollisuus järjestää hirvenhiihtoja ja –juoksuja. Tosin alueen heikko lumitilanne vaikeuttaa hirvenhiihtojen järjestämistä, mutta juoksumaastot ovat erittäin oivalliset.

Kivääripuolen taulut ja paikat sisältyvät jäsenmaksuun ja haulikon kiekoista peritään seuraavasti Tiedote ammuntalippujen käytöstä

Metsästysseura Haukkaan voi liittyä ampumajäseneksi ilman erityisiä vaatimuksia ja ohjeet löydät täältä >>.

Jokaisen ampumaradalla oleskelevan on noudatettava annettuja ohjeita ja määräyksiä. Ampumaradan järjestyssäännöt

Metsästysseura Haukka